Turku, Ruissalo, Tammenterhon lintulava

Pohjakartta: © Maanmittauslaitos 2016

Tammenterhon lintulava sijaitsee Ruissalon Rantapromenadin varressa 6 km Turun keskustasta. Lintulava on rakennettu vuonna 1984.

Lintulavalta näkee varsinkin keväällä paikallisina sorsalintuja, kuten telkkiä ja isokoskeloita, sekä viisi lokkilajia. Harvinaisempana lajina paikalla on havaittu myös luhtakana. Kesällä laulavat mm. ruoko-, ryti- ja toisinaan myös rastaskerttunen. Talvisin saattaa lintulavaa reunustavassa ruovikossa havaita sinitiaisten lisäksi viiksitimaleita, ja saman ruovikon reunassa on nähty myös kuningaskalastaja. Kaukoputki ei ole välttämätön, mutta helpottaa vastarannalla olevien lintujen määritystä. Kohteessa pärjää hyvin kiikareillakin.

Kulkuohjeet: Hevoskarintieltä kävellään Rantapromenadia 250 m, jonka jälkeen vasemmalle lähtee lintulavalle johtava 100 m pituinen polku. Koko matka on helppokulkuista tasaista maastoa, ja kulku lintulavalle on esteetön. Auton voi pysäköidä Hevoskarintien varteen. Ruissaloon pääsee bussilla nro 8, joka lähtee Kauppatorilta. Kohteen saavuttaa helpoiten jäämällä pois heti Ruissalon sillan jälkeen olevalla pysäkillä, josta on 700 m kävelymatka lintulavalle.

 

 

 

 

 

(Teksti: Ina Tirri)