Retket

Retkisivuilta löydät niin tiedot kuluvan vuoden retkistä, esittelyt oppaista kuin ohjeet retkille ilmoittautumiseen. Ajankohtaisimman ja päivitetyn tiedon retkistä löydät retkikalenterista.

TLY on yksi Suomen suurimpia yhdistysretkien järjestäjiä, jonka retket ulottuvat Lounais-Suomen sisämaasta aina Selkämeren ja Suomenlahden saaristoon. Perinteikäs retkitoiminta nojaa edelleen vahvasti Ruissalon lintukävelyihin, mutta mukaan ovat tulleet uudet aluevaltaukset. Nykyään retkitoiminta on hyvin aktiivista ja retkiä järjestetään nelisenkymmentä vuodessa. Retket suuntautuvat niin lähelle kuin kauas. Varsinais-Suomen parhaat lintupaikat tulevat tutuiksi, unohtamatta lähikulmien retkimaastoja. Muualle Suomeen retkiä tehdään muun muassa Poriin ja Hankoon. Vuosittain pyritään järjestämään myös jäsenille suunnattu ulkomaanretki.

Jokaisella retkellä on asiantunteva opas, joka tutustuttaa sinut lintuharrastuksen saloihin, määritykseen, lintupaikkoihin ja varusteisiin. Retkillä havaitaan lintulajeja muutamasta kymmenestä yli sataan, riippuen kestosta, paikasta ja vuodenajasta. Retkiä järjestetään pääasiassa kahdenlaisia; koko päivän bussiretkiä ja muutaman tunnin kävelyretkiä. Retkillä liikutaan runsaasti, mutta ollaan pitkiä aikoja myös paikallaan. Lämmin vaatekerrasto ja hyvät eväät takaavat onnistuneen linturetken. Tervetuloa TLY:n järjestämille linturetkille!

Muita luontoretkiä ja -tapahtumia.

Monet eri yhdistykset ja toimijat järjestävät aktiivisesti luontoretkiä ja -tapahtumia Turun seudulla.