Harrastus

Miten harrastuksen alkuun?

 

Linnut ovat aina kiinnostaneet ihmisiä. Lintuja on lähes aina kaikkialla. Niitä on mukava katsella. Kun pelkkä katselu ei enää riitä, kun ensimmäisen kerran kysyt itseltäsi: "Mikähän tuo lintu oikein on?", olet astunut askelen lähemmäs lintuharrastuksen pohjatonta kuilua, josta et enää pääse pois!

Lintuharrastus on hyvin monimuotoinen. Oikeata tapaa harrastaa ei ole. Omalla pihalla voi katsella ja yrittää tunnistaa, ehkä peräti kirjoittaa muistiin, mitä on nähnyt. Monesti omalla pihalla voi talvisin ruokkia lintuja. Näin toimien voit jo pitää itseäsi lintuharrastajana. Mutta paremmin lintujen maailma aukeaa, kun näet vähän vaivaa ja opettelet tuntemaan lintuja. Opettelussa pääset helpommin eteen päin osallistumalla yhdistyksen järjestämille linturetkille tai -kävelyille. Turun alueella ainakin Liedon-Tarvasjoen kansalaisopisto järjestää aloittelijoille tarkoitettuja lintuharrastuskursseja. Niillä tutustut helpoimmin periaatteisiin, joita noudattamalla vältät pahimmat karikot harrastuksen poluilla.

Liity mukaan Turun Lintutieteellisen yhdistykseen, joka nimestään huolimatta on myös harrastajien yhteenliittymä. Tule mukaan kokouksiin, liity Ukuliverkkoon ja kysy apua. Yli 900 jäsenen joukosta löytyy varmasti apua. Jos olet nuori, tutustu ihmeessä nuorisojaoston toimintaan!

Ainoa varuste, jonka tarvitset, on kiinnostus lintuihin. Havainnointia toki auttavat apuvälineet, kuten muistivihko, kiikari tai kaukoputki, lintukirja, kamera ja hyvä kaveri.

Tulostettaessa käännä pinnalista lyhyen sivun ympäri. Toimii, jos tulostin tukee automaattista kääntöä.

PDF-tiedostoTLY_pinnalista16b.pdf (715 kB)
Retken lajilista
PDF-tiedostoTLY_fågellista.pdf (83 kB)
Fågellista