Lintukävelyt

Perinteikkäät lintukävelyt järjestetään kuukausittain Ruissalossa. Vain heinäkuussa pidetään taukoa. Kolmen tunnin retkillä pääsee tutustumaan monipuolisesti suomalaiseen linnustoon. Tutuksi tulevat niin kaukomuuttajat kuin talvensa Suomessa viettävät lajit. Aloituspaikka on yleensä Ruissalossa kasvitieteellisen puutarhan iso parkkipaikka. Ruissalon klo 5:n retket aloitetaan kuitenkin Rantapromenadin alusta entisen Tammenterhon opastusrakennuksen ääreltä. Retket soveltuvat hyvin niin vasta-alkajille kuin harrastuksessaan pidemmälle ehtineille.

Ruissalon opastettuja lintukävelyitä on pidetty tammikuusta 2004 lähtien. Vuoden 2017 tammikuun lintukävely oli 147.  kävely. Tuohon ajankohtaan mennessä Ruissalon lintukävelykierrosten yhteislajimäärä on 150. Vähimmillään on tavattu 14 ja enimmillään 76 lintulajia. Opastettavia on ollut yhtä kertaa lukuun ottamatta aina, keskimäärin 23 ja enimmillään 65. Alkuvuoden ja kevään kierrokset ovat olleet keskimäärin suositumpia kuin kesän ja loppuvuoden opastukset. Viime vuosina lintukävelyillä tavattava lajimäärä ei juuri odotusarvosta ole poikennut mutta osallistujien luku on edelleen seurannut sään ja kelien vaihtelua.

Oppaan avustuksella on helppo tutustua kulloinkin paikalla olevaan linnustoon. Käymällä linturetkillä useamman kerran, saa lintujen muutosta ja niiden määrityksestä hyvän kuvan. Opastuksesta vastaavat TLY:n vapaaehtoiset oppaat. Lisätietoja antaa Ruissalon osalta Arto Kalliola, arto.kalliola(ät)tekdome.fi

Liity Sinäkin lintukävelijäjoukkoon! Lisätietoja retkistä löytyy retkikalenterista.