Jurmon linnut -kirja

Jurmon lintuaseman 60-vuotisjuhlakirja on julkaistu 24.11.2022. Kattava 432-sivuinen teos kokoaa yhteen sen, mitä Jurmon aineisto kertoo linnustosta ja siinä tapahtuneista muutoksista vuosina 1962–2021. 

Kirja jakautuu kolmeen osaan. Taustaosioon on koottu tietoa Jurmon saaren historiasta, geologiasta, ilmastosta, luontotyypeistä, vedenalaisluonnosta, nisäkäslajistosta ja maiseman muutoksesta. Kirjoittajina ovat omien alojensa parhaat asiantuntijat. Toisen osion artikkeleissa kerrotaan aseman historia, kuullaan asemanhoitajien muistoja, kuvataan vuosikymmenten varrella kerätty aineisto ja erillisprojektit, esitellään asema-aineiston käyttöä tutkimuksissa sekä kootaan yhteen tiedot saaren pesimälinnustosta sekä laajemmista linnuston muutoksista. Viimeisessä osiossa esitellään kunkin Jurmossa vuoden 2021 loppuun mennessä havaitun lintulajin esiintyminen ja pitkän aikavälin runsaudenmuutokset.

Upeiden Jurmossa kuvattujen lintu- ja luontokuvien sävyttämä kirja on kunnianosoitus kaikille asemalla aikojen saatossa vapaaehtoisesti havainnoineille ja kiitos aseman toimintaa eri tavoin tukeneille. Toisaalta kirjaa lukemalla voi tutustua linnustoon ja eri lajeja uhkaaviin tekijöihin yleiselläkin tasolla. Vaikka kirja paljastaa uutta tietoa jopa lintuammattilaiselle, löytyy siitä runsaasti luettavaa kenelle tahansa saariston luonnosta kiinnostuneelle. Kirja on erinomainen joululahjaidea kenelle tahansa Jurmossa viihtyvälle luontoharrastajalle.

Kirjan tilaaminen on muuttunut.

24.4.2023 alkaen kirjan tilaaminen tapahtuu sähköpostilla. Tilaus lähetettään osoitteeseen talous@tly.fi.

Tilauksessa on oltava seuraavat tiedot:

  • Tilaajan suku- ja etunimi
  • Katuosoite
  • Postinumero ja -toimipaikka
  • Sähköpostiosoite, jos eri kuin se, josta tilaus on lähetetty
  • Puhelinnumero
  • Tilattavien kirjojen määrä
  • Toimitustapa, nouto tai postitus (yhden kirjan toimitusmaksu Postin välityksellä on 7,50 euroa)

Kirjan hinta on 49 euroa + toimituskulut.

Toimitustavat ovat nouto erikseen sovitusta paikasta tai postitus. Kirja on maksettava ennen sen toimittamista. Maksua varten lähetämme annettuun osoitteeseen laskun, jonka maksamisen jälkeen kirja toimitetaan tai sen voi noutaa.

Esimerkkikuvia kirjasta sivun alaosassa.

Tilaukseen liittyvät tiedustelut tässä vaiheessa vain sähköpostilla osoitteeseen talous(at)tly.fi

Muut kirjaan liittyvät tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen jurmo(at)tly.fi

Esimerkkiaukeamia