Kulkuyhteydet

Jurmoon

Jurmoon pääsee helposti julkisella liikenteellä. Yhteysalus m/s Utö lähtee Saariston rengastien varresta Pärnäisistä, Korppoon lossin luota. Mennessä linja-auto yleensä poikkeaa laiturille laivan viereen viemään rahtia. Jos näin ei käy, pysäkiltä on muutaman kymmenen metrin kävelymatka. Paluumatkalla pysäkki on hieman kauempana, mäen päällä.

Palatessa voi linja-autoa joskus joutua jonkin aikaa odottelemaan. Sen voi useimmiten tehdä laivassa. Muuten voi lämpimille vaatteille olla tarvetta.

Jos olet palaamassa mantereelle maanantaina ja käytät julkisia kulkuvälineitä, käytössäsi on parillisina viikkoina tilaustaksi. Lisätietoja linja-auton aikataulun ohessa.

Parkkitilaa Pärnäisissä on satamarakennuksen vieressä ja takana rinteessä. Mökki- ja lomakautena voi parkkipaikan löytämisessä olla ongelmia. Myös Nauvon maantielautalle voi loppukevään ja kesän viikonloppuina joutua hieman jonottamaan. Linja-autolla on etuajo-oikeus, joten se kaartaa komeasti jonon ohi.

Yhteysalus kulkee Utöhön ja poikkeaa Jurmossa tarvittaessa. Kerro jo Pärnäisissä poikkeamistarpeesta laivan henkilökunnalle. Jurmosta pois pääsyä varten pitää laivalle soittaa sen ollessa lähdössä Utöstä ja pyytää poikkeamaan. Puhelinnumero löytyy aseman ilmoitustaululta. Laivamatka on maksuton. Laivan kahviossa myydään ruokaa ja virvokkeita, ja ostokset voi maksaa myös pankkikortilla.

Jurmon satamassa on kahdet lintuaseman maitokärryt. Kärryillä saa tavarat näppärästi hinatuksi 1,5 kilometrin matkan saaren ainoaa tietä satamasta lintuasemalle.

Yhteysaluksen aikataulu 4.9.2023–3.6.2024

Yhteysaluksen aikataulu 3.6.2024–1.9.2024

Linja-auton aikataulu (aukeavasta reittiluettelosta reitti 901-904 Korppoo/Houtskari-Turku

Nauvon maantielautan aikataulu

M/S Utö
M/S Utö tulossa Aspön satamaan
Kuva Raisa Tanner

Jurmoon ajaa Finnferries-yhtiön m/s Utö (entinen Eivor, entinen Baldur)