Kulkuyhteydet

Talven ja kevään 2020/2021 poikkeusjärjestely

Pärnäisten laiturikorjauksen vuoksi, Utön yhteysalus, M/S Baldur ei pysty liikennöimään pärnäisiin 16. marraskuuta 2020 alkaen. Liikennöinti tapahtuu Nauvon vierasvenesataman yhteyaluslaiturista ja raskaskuljetusten osalta joka toinen viikko Korppoon Galtbyn yhteysaluslaiturista. Väliaikaisen lähtösataman osoite on Nauvon ranta 21160, Nauvo.

Lisätietoa poikkeusjärjestelystä sekä Meritien sivuilta että ELY-keskuksen tiedotteesta.

Jurmoon pääsee helposti julkisella liikenteellä. Yhteysalus m/s Baldur lähtee Saariston rengastien varresta Pärnäisistä, Korppoon lossin luota. Mennessä linja-auto yleensä poikkeaa laiturille laivan viereen viemään rahtia. Jos näin ei käy, pysäkiltä on muutaman kymmenen metrin kävelymatka. Paluumatkalla pysäkki on hieman kauempana, mäen päällä.

Palatessa voi linja-autoa joskus joutua jonkin aikaa odottelemaan. Sen voi useimmiten tehdä laivassa. Muuten voi lämpimille vaatteille olla tarvetta.

Jos olet palaamassa mantereelle maanantaina ja käytät julkisia kulkuvälineitä, käytössäsi on parillisina viikkoina tilaustaksi. Lisätietoja linja-auton aikataulun ohessa.

Parkkitilaa Pärnäisissä on satamarakennuksen takana rinteessä. Mökki- ja lomakautena voi parkkipaikan löytämisessä olla ongelmia. Myös Nauvon maantielautalle voi loppukevään ja kesän viikonloppuina joutua hieman jonottamaan. Linja-autolla on etuajo-oikeus, joten se kaartaa komeasti jonon ohi.

Yhteysalus kulkee Utöhön ja poikkeaa Jurmossa tarvittaessa. Kerro jo Pärnäisissä poikkeamistarpeesta laivan henkilökunnalle. Jurmosta pois pääsyä varten pitää laivalle soittaa sen ollessa lähdössä Utöstä ja pyytää poikkeamaan. Puhelinnumero löytyy aseman ilmoitustaululta. Laivamatka on maksuton. Laivan kahviossa myydään ruokaa ja virvokkeita, ja ostokset voi maksaa myös pankkikortilla.

Jurmon satamassa on kahdet lintuaseman maitokärryt. Kärryillä saa tavarat näppärästi hinatuksi 1,5 kilometrin matkan saaren ainoaa tietä satamasta lintuasemalle.

 

Yhteysaluksen aikataulu 1.9.2020–2.6.2021

Yhteysaluksen poikkeusaikataulu 16.11.2020 - 2.5.2021

Linja-auton aikataulu

Nauvon maantielautan aikataulu