Tilanne kuukausittain

Tammikuu

Tammikuussa pisteisiin oikeuttavia havaintoja ilmoitettiin Tiiraan 34 henkilön toimesta 17 eri lajista 37 kappaletta. Kisan kärjessä ovat tammikuun jälkeen isohaarahaukan löytäneet Matti Moilanen ja Ismo Kärpijoki viidellä pisteellä ja seuraavana Pekka Alho neljällä pisteellä (virtavästäräkki ja vuorihemppo). Kahdessa pisteessä ovat Paavo Harri, Ari Kuusela, Jari Helstola ja Kari Lehtonen.

Helmikuu

Helmikuussa tehtiin 21 uutta löytäjäkisahavaintoa 17 havainnoitsijan toimesta. Heistä oli uusia 14, joten pisteitä on onnistunut tähän mennessä haalimaan 48 lintuharrastajaa. Kisan kärkeen siirtyi Jyrki Kuusela arokiurulla. Isohaarahaukan löytäneitä on nyt kolme Juha Saarnion liityttyä kerhoon. Eniten pisteisiin oikeuttavia lintuja on löytänyt Erkki Kallio, jolla on neljä löytöä.

Kisan kärki helmikuun jälkeen:

1.Jyrki Kuusela8 p
2.Matti Moilanen5 p
 Ismo Kärpijoki5 p
 Juha Saarnio5 p
5.Pekka Alho4 p
 Erkki Kallio4 p
7.Juha Kylänpää3 p
 Vesa Virtanen3 p

 

Maaliskuu

Maaliskuussa uusia pistekelpoisia havaintoja tuli 24. Pisteille on päässyt nyt 63 henkilöä. Kisan kärkeen rynni Pekka Alho jääkuikalla ja isohaarahaukalla.

Kokonaistilanne maaliskuun jälkeen löytyy sivun alalaidasta.

Huhtikuu

Huhtikuussa kisan kärki vaihtui ja isohaarahaukka- ja sepelrastashässäkkä oli kauhea.

Tilanne sivuna alalaidassa

Toukokuu

Löytäjäkisan etukäteen arvioiden kiihkeimmän kuukauden jälkeen pisteille on päässyt 195 lintuharrastajaa ja pisteisiin oikeuttavia havaintoja on tehty 466. Pekka Alho on reilussa johdossa, mutta onhan tässä vielä vuotta jäljellä...

Kesäkuu

Kesäkuussa meno hieman rauhoittui, mutta uusia löytöhavaintoja tuli kuitenkin 105 kappaletta ja listalle 19 uutta nimeä. Pekka Alho jatkaa kärjessä omalla kymmenluvullaan, mutta seuraavilla sijoilla nimet vaihtuivat ja tilanne kiristyi.

Heinäkuu

Heinäkuun jälkeen Pekka Alho jatkaa selvässä johdossa, mutta hänen takanaan on edelleen tasaista. Pisteille oikeuttavia havaintoja on nyt 581 ja pisteille on päässyt 229 lintuharrastajaa.

Elokuu

Löytäjäkisan elokuu oli hiljainen ja uusia havaintoja tuli vain 51 kappaletta. Kisan kärjessä tilanne pysyi ennallaan, mutta sijoilla 5-10 oli pientä liikettä. Pisteille on elokuun jälkeen päässyt 240 lintuharrastajaa.

Syyskuu

Syyskuu toi mukanaan 337 uutta kisakelpoista havaintoa ja tuloslistalle 37 uutta nimeä. Havaintojen määrä lähentelee tuhatta ja havainnoitsijoita on pisteille päässyt 277. Syyskuussa pisteitä toivat pääasiassa arosuohaukat, taigauunilinnut ja vilkkaaksi äitynyt kisatikkojen vaellus. Pekka Alho jatkaa kärjessä omalla kymmenluvullaan, mutta hänen takanaan tilanne elää jatkuvasti.

Lokakuu

Lokakuussa ennenkokematon tikkavaellus hämmensi tuloslistaa ja tilanne kärjessä kiristyi. Havaintoja on mukana 1307 ja tuloslistalle on päässyt 329 lintuharrastajaa.

Marraskuu

Tikkoja riitti löydettäväksi vielä marraskuussakin, vaikka muuten lintumaailma alkoi jo hiukan hiljentyä. Tuloslistalle päätyi 116 uutta havaintoa ja 26 uutta havainnoitsijaa.

Joulukuu

Joulukuussa ei kisan kärjessä enää suuria muutoksia tapahtunut. Kisan TOP10 vuoden lopussa näyttää tältä:

1.Pekka Alho74
2.Jorma Kirjonen69
3.Ismo Hyvärinen60
4.Matti Lempiäinen53
5.Tarmo Nurmi49
6.Tom Lindroos42
7.Asko Suoranta34
8.Erkki Kallio33
9.Vesa Virtanen31
10.Henrik Lindholm

30

 

Onnittelut Pekalle! Koko tuloslista löytyy sivun alalaidasta.

Löytäjäkisa_maaliskuu.pdf (19 kB)
Löytäjäkisan tilanne maaliskuun jälkeen.
Löytäjäkisa huhtikuu.pdf (27 kB)
Löytäjäkisan tilanne huhtikuun 28. paivän jälkeen.
Löytäjäkisa toukokuu.pdf (25 kB)
Löytäjäkisan tilanne toukokuun jälkeen.
Löytäjäkisa kesäkuu.pdf (30 kB)
Löytäjäkisan tilanne kesäkuun jälkeen.
Löytäjäkisa heinäkuu.pdf (31 kB)
Löytäjäkisan tilanne heinäkuun jälkeen.
Löytäjäkisa elokuu.pdf (32 kB)
Löytäjäkisan tilanne elokuun jälkeen.
Löytäjäkisa syyskuu.pdf (33 kB)
Löytäjäkisan tilanne syyskuun jälkeen.
Löytäjäkisa lokakuu.pdf (29 kB)
Löytäjäkisan tilanne lokakuun jälkeen.
Löytäjäkisa marraskuu.pdf (36 kB)
Löytäjäkisan tilanne marraskuun jälkeen.
Löytäjäkisa joulukuu.pdf (32 kB)
Löytäjäkisan lopputulokset.