Linturetki Kuusamoon

Riekko
Riekko
Pohjansirkku
Pohjansirkku
Sinipyrstö
Sinipyrstö
Pikkusirkku
Pikkusirkku
Pyy
Pyy
Aika: 1.-5.6.2019
Paikka: Kuusamo

Linturetki Kuusamoon

Sinipyrstön heleä laulu soi upeiden maisemien keskellä Kuusamon vaarojen rinteillä. Pohjansirkut ja pikkusirkut esittelevät reviirejään soiden reunoilla sekä kanalinnut kuten teeret, metsot ja riekot liikkuvat aktiivisesti teiden varsilla kukonlaulun aikaan. Hyvällä onnella voimme törmätä myös vanhan metsän asukkaisiin kuukkeleihin, jotka liikkuvat äänettömästi metsissä, poikasiaan ruokkivaan lapintiaiseen tai hennosti puunrunkoa naputtavaan pohjantikkaan sen etsiessä ruokaa puiden koloista.

Retki alkaa lauantaina 1.6. Oulusta, jonne retkeläiset saapuvat omin avuin, joko linja-autolla, junalla tai kimppakyydeillä. Jos ehdimme, tutustumme illan aikana Oulun seudun linnustoon kuten Liminganlahteen, jossa pesii vakiintunut mustapyrstökuirikanta sekä hyvällä onnella voimme törmätä myös säännölliseen pesijään arosuohaukkaan. Illalla matkaamme Kuusamoon, jossa majoitumme Oivangin lomakartanoon. Neljän retkipäivän aikana tutustumme mm. Valtavaaran, Iivaaran, Oivangin kosteikon ja Oulangan kansallispuiston mielenkiintoisiin retkikohteisiin. Oppaana retkellä on TLY:n oma kuusamolainen lintuopas Mikko Oivukka. Paluu Ouluun keskiviikkona (5.6.) iltapäivällä.

Osallistujamäärä: 4-6 henkilöä.

Oppaana: Mikko Oivukka

Lähtöpaikka: Oulun rautatieasema lauantaina 1.6. Tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille.

Retken hinta:  450 e. Maksuun sisältyy yöpymiset Oivangin lomakartanossa, opastus, kulkeminen pikkubussilla, aamiaiset ja lounaat. Lisäksi matkakulut Ouluun ja takaisin. 

Sitovat ilmoittautumiset sekä lisätiedot suoraan Mikolle sähköpostilla mikko.oivukka@gmail.com