Nuorisoretki Jurmoon

Yleensä heinäkuussa ei ole näin lumista.
Yleensä heinäkuussa ei ole näin lumista.
Saaren elämistöä
Saaren elämistöä
Saaren eläimistöä
Saaren eläimistöä
Aika: 19.-21.7.2019
Paikka: Jurmo

TLY järjestää nuorille harrastajille suunnatun retken Jurmon lintuasemalle pe 19.7. – su 21.7. Mikäli osallistujilla on kiinnostusta, voidaan retkeä myös pidentää molemmista päistä, esimerkiksi to-su tai pe-ma. Mukaan mahtuu seitsemän nuorta.

Heinäkuun loppupuolella Jurmo kerää sopivalla säällä jopa toista tuhatta lepäilevää kahlaajaa. Vaikka arktisia kahlaajia ei liian aurinkoisista keleistä johtuen olisikaan tarjolla, pesivä lajisto pikkutiiroineen ja kirjokerttuineen pitää itse kunkin mielen iloisena. Ajankohta on hyvä myös esimerkiksi riuttatiiran tai jonkin muun eteläisen harvinaisuuden näkemiseen.

Retken aikana tutustutaan Jurmon pesivään ja muutonaikaiseen linnustoon, erilaisiin lintuasemarutiineihin ja mahdollisesti rengastukseen. Retken oppaana toimii Kim Kuntze.

Jurmoon kuljetaan yhteysaluksella, joka lähtee Paraisten Nauvon Pärnäisistä perjantaina klo 18 ja on takaisin sunnuntaina suunnilleen samoihin aikoihin. Pärnäisiin ja sieltä pois pääsee mahdollisesti yhteiskyydeillä mutta ainakin linja-autolla. Bussimatkan hinta Turun linja-autoasemalta on opiskelijoilta sekä alle 12-vuotiailta 6,90 ja 12–16-vuotiailta 9,60. Yhteysalus on ilmainen.

Asemalla majoittuminen on ilmaista TLY:n nuorisojäsenille. Muille alle 20-vuotiaille asemamaksu on tämän retken ajan 24 euroa (normaalisti 36). Mikäli olet jo ollut asemalla tänä vuonna ja maksanut asemamaksun, on retki tältä osin ilmainen.

Asemalla on ruoanlaittovälineet, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Omat ruoat pitää tuoda mantereelta, mutta juomavesi saadaan kaivosta. Halutessaan on myös mahdollista hyödyntää aseman vieressä sijaitsevan Jurmo Innin ravintolapalveluja.

Yhteydenotot: havainnot@tly.fi

Lisätietoa asemasta: https://www.tly.fi/jurmon-lintuasema/