Vuoden Ukuli on Petri Laine

9.12.2018

Petri Laine vasemmalla saa kunniakirjansa Arto Kalliolan ojentamana.
Petri Laine vasemmalla saa kunniakirjansa Arto Kalliolan ojentamana.

TLYn hallitus on valinnut vuoden Ukuliksi opastusaktiivin.

Yhdistyksen hallitus valitsi marraskuun kokouksessaan vuoden 2018 Ukuliksi paimiolaisen Petri Laineen. Valinta tehtiin nyt toisen kerran. Tällä kerralla päädyttiin jo pitemmän ajan aktiivisesti yhdistyksen hyväksi toimineeseen harmaaseen eminenssiin.

Perusteluissa todetaan, että Petri on aikoinaan toiminut yhdistyksen taloudenhoitajana kolme vuotta ja hallituksen jäsenenä tuon lisäksi kaksi vuotta. Vuodesta 2005 alkaen hän on pitänyt yllä yhdistyksen näkyvyyttä toimimalla oppaana lintukävelyillä, torniopastuksissa ja itse järjestämissään tietyille ryhmille kohdistetuissa opastuksissa. Hän on pitänyt paikallisia harrastuskursseja ja kirjoittanut suosittuja lintuaiheisia pakinoita paikallislehteen. Petri pitää aina ja kaikkialla lintuharrastuksen ja myös TLY:n lippua korkealla. Kun tuohon vielä lisätään, että Petri lähtee aina, kun jalkapallo tai työ eivät estä, paikkamaan muiden opastukseen jättämiä aukkoja, ei kummempia perusteluja enää tarvita.

Palkinto jaettiin ja valinta julkistettiin 8.12.2018 vuoden viimeisen lintukävelyn purkutilaisuudessa Ruissalon puutarhan kahviossa.

Lämpimät onnittelut Petrille valinnan johdosta.